Darmowa dostawa juz w 3h

Polityka prywatności i cookies

Przykładamy ogromną wagę do kwestii zachowania Twojej prywatności.

Jako administrator danych, dbamy o bezpieczeństwo udostępnionych nam informacji. Dane te są szczególnie chronione i zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych. Zasady zachowania poufności są opublikowane na naszej stronie internetowej.

Dane osobowe

Złożenie zamówienia w stolicakwiatow.pl wymaga podania danych nadawcy oraz odbiorcy kwiatów. Dane nadawcy są wykorzystywane do kontaktowania się z Tobą (np. w ramach obsługi klienta). Dane odbiorcy są wykorzystywane wyłącznie dla celów związanych z realizacją transakcji.

Jako nadawca możesz zachować pełną anonimowość jeśli tego chcesz. Wystarczy, że nie podpiszesz się w bileciku lub wcale go nie zamieścisz. Do komunikacji z odbiorcą służy specjalne pole BILECIK, w którym możesz się podpisać lub nie oraz nr. telefonu zostawiony przez Ciebie. Brak treści w tym polu sprawia, że przesyłka jest anonimowa.

W zależności od wybranej metody płatności, niektóre dane osobowe są przekazane do operatorów systemów płatności w ramach realizacji umowy.

Konto - rejestracja

W formularzu rejestracyjnym Konta należy podać swoje dane kontaktowe (m.in. imię i nazwisko, adres e-mail, telefon kontaktowy,). Informacje kontaktowe, zawarte w formularzu rejestracyjnym, wykorzystywane są do kontaktowania się z Tobą(np. w ramach obsługi klienta). Opcjonalnie możliwe jest również podanie danych demograficznych (płeć, wiek, wykształcenie).

Dane demograficzne i profilowe wykorzystywane są do dostosowania naszej oferty do Twoich oczekiwań.

Dostęp do Twojego konta chroniony jest hasłem. Jest ono zaszyfrowane w bazie danych i nie może zostać odczytane przez nikogo poza Tobą. Hasło jest wymagane przy wszystkich operacjach na Twoim koncie, utrzymuje więc informacje w nim zawarte jako prywatne i bezpieczne. Hasło musi zawierać od 6 do 32 znaków i może być zmienione w każdej chwili. W przypadku gdy zapomnisz hasła, system wygeneruje hasło zastępcze, które będzie przesłane na podany w formularzu rejestracji adres email.

Zmiana danych, usuniecie danych

Przysługuje Ci prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na temat Twoich danych, jak również prawo do żądania zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Twoich danych. Masz również możliwość wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych w celach marketingowych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem: biuro@stolicakwiatow.pl

Zapewniamy Tobie możliwość modyfikacji podanych wcześniej informacji (w tym również możliwość rezygnacji z otrzymywania korespondencji elektronicznej od stolicakwiatow.pl) poprzez funkcję "Edytuj dane"

Usunięcie danych wymaga wysłania wiadomości e-mail z tematem "usun" na adres biuro@stolicakwiatow.pl

Twoje dane osobowe przetwarzane są przez stolicakwiatow.pl zgodnie z art. 23 ust. 1, pkt 1,3 i 5 ustawy o ochronie danych osobowych w celach związanych z prowadzeniem działalności handlowo-usługowej, zgodnie z aktem założycielskim Tilia Skoczylas Tyszkiewicz sp.j.

W sytuacji, gdy Klient wyrazi na to zgodę, Tilia Skoczylas Tyszkiewicz sp.j. zastrzega sobie prawo do wykorzystania danych osobowych, podawanych w zamówieniach oraz w procesie rejestracji, w celach marketingowych i operacyjnych (badania jakości wykonanych usług, ankiety itp.). W celu nieprzesyłania materiałów promocyjnych należy aktywować każdorazowo załączany na nich link.

Korzystając z kwiaciarni internetowej zgadzasz się na warunki naszej Polityki Ochrony Prywatności i na to, że będziemy korzystać z zebranych informacji. Rezerwujemy sobie prawo dokonywania zmian naszej Polityki Ochrony Prywatności. O jakichkolwiek zmianach będziesz natychmiast informowany.

Jeżeli masz jakieś pytania lub sugestie dotyczące polityki ochrony prywatności Tilia Skoczylas Tyszkiewicz sp.j. bardzo prosimy o kontakt. Wszystkie komentarze są dla nas bardzo cenne i pozwalają nam jeszcze lepiej dostosować nasze usługi do Państwa potrzeb.


Polecamy: